INFORMACIJE ZA STRANE STUDENTE

Studenti koji nemaju hrvatsko državljanstvo dužni su prijaviti boravak i dobiti privremeni boravak u Republici Hrvatskoj. Obrazac za izdavanje dozvole za privremeni boravak student mora osobno podići u veleposlanstvu ili diplomatskom predstavništvu Republike Hrvatske u državi u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Nakon toga, veleposlanstvo / diplomatsko predstavništvo prijavu prosljeđuje Policijskoj upravi u Dubrovniku ili u Zagrebu, ovisno o odabranomu mjestu studiranja, gdje će se razmotriti te odlučiti o odobrenju privremenog boravaka. Dozvola za privremeni boravak vrijedi samo za jednu akademsku godinu.

Preporučujemo da što prije kontaktirate veleposlanstvo ili diplomatsko predstavništvo kako biste se dodatno informirali o samom procesu. Cjelokupan proces može potrajati i do 90 dana, stoga ga je vrlo važno započeti na vrijeme. U svrhu dobivanja dozvole Odjel za upise izdat će Vam acceptance letter.

Nakon što stupite u kontakt s veleposlanstvom / diplomatskim predstavništvom, slobodno nas kontaktirajte, vrlo rado ćemo vam pomoći. Nakon odobrenja privremenog boravka, isti će biti evidentiran u vašim putnim ispravama. S obzirom da se dozvola izdaje na godinu dana, potrebno ju je obnavljati svake godine i to najkasnije 30 dana prije isteka.

Više informacija o samom procesu možete pronaći na Boravak stranaca

InfoZa više informacija kontaktirajte najbliže veleposlanstvo, diplomatsko predstavništvo Republike Hrvatske, ovisno o odabranomu mjestu studiranja, Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku na tel: +385 (0) 20 433 244+385 (0) 20 433 244, ili Policijsku upravu zagrebačku na tel: +385 (0)1 456 3381+385 (0)1 456 3381.